Share Button

Vanaf Schiphol vlieg je 9 uur naar het westen. Bij aankomst is het heet tot zeer heet. Dat is daar nooit anders. Kun je daarom beter met de maatschappij kunt vliegen die in de avond aankomt bij een aangename temperatuur van 28 graden?

Op naar de hoofdstad.

Wij hebben ervoor gekozen om in een hotel in de hoofdstad te verblijven. Dus eerst in een busje, waar de hotelgasten in spé worden vervoerd door een chauffeur die wil laten zien dat hij een formule 1 coureur is.

Veilig in ons hotel aangekomen gaan we eerst naar het balkon om even te genieten van de aangename temperatuur en het mooie uitzicht. Bij hotels in het centrum kan je dit doen zonder door insecten gestoken te worden. Bij andere hotels dichterbij de rivier doe je er goed aan om eerst uitvoerig met Deet te smeren. Maar dan nog loop je het risico gestoken te worden.

Waar je ook naar toe gaat overdag, 2 dingen mag je nooit vergeten: Deet en Zonnebrandolie met een hoge factor.

De volgende dag

Sloom lopen we naar de waterkant. Daar kun je een selectie maken uit tal van toeristische bestemmingen. Met een vliegtuig naar de tropische wouden, naar de joodse Savanne per boot, naar een Stuwmeer, naar een bungalow in de rimboe. Er is veel mogelijk. Maar wel duur.

Stuwmeer uit 1964

Als je gekozen hebt voor de Joodse savanne, betekent dat een bootreis van 4 uur in de verzengende hitte op een open boot, dus neem vooral veel water, zonnebrand en een hoedje mee. Als alternatief kun je ook in 45 minuten per taxi daar naar toe.

Heb je gekozen voor het resort dan bestaat de mogelijkheid een dorpje te bezoeken dat verplaatst is bij de aanleg van het stuwmeer. Als je aankomt in het dorpje, waan je je in 1964. De tijd stond stil. Je wordt door de gids naar de kapitein van het dorp gebracht, waar er van je wordt verwacht een kleine geldelijke bijdrage te leveren. De voettocht in de hitte zet zich voort langs de schamele nederzettingen van de inwoners. Je ruikt de geur van cassave brood als je het gebakken ziet worden.

Fotograferen van de inwoners wordt niet op prijs gesteld. Wat opvalt is dat alle hutjes stromend water en elektriciteit te hebben. Dit blijkt door de overheid netjes geregeld te hebben, het is gratis in ruil voor de verplaatsing.

Waar zijn we geweest?

Als je al zover bent gekomen met lezen, kan ik je wel vertellen dat de bevolking ook nog Nederlands spreekt, het is de officiële landstaal. Dat de hoofdstad Paramaribo is en het land Suriname is.

Het is beslist de moeite waard om zelf te ervaren wat Suriname te bieden heeft, want in dit korte verhaal kan ik niet alles kwijt wat we hebben meegemaakt.

https://www.reiskrantreporter.nl/reports/3990-reis-naar-het-land-van-de-aardige-mensen

 

(683)

Share Button

Deze post is ook beschikbaar in/Also available in: Engels

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

No Image
No Image
No Image